İstanbul Valiliği’nden aile hekimleri mitingine yasak

İstanbul Valiliği, İstanbul Aile Hekimliği Platformu’nun Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı 7 Ekim’de yapacağı mitingi yasakladı. Valilik 11 Eylül’de aşı karşıtlarının Maltepe’de miting yapmasına izin vermişti


Kaynak: haberler.com

Sağlık Bakanlığı tarafından 30 Haziran’da yayımlanan ve 1 Temmuz’da yürürlüğe giren “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği,” aile hekimlerinin ifade özgürlüğünü ve görüş açıklama haklarını sınırlandırmasının yanı sıra başka konularda da yaptırımlar içerdiği için eleştirilmişti.

Gazete Duvar‘ın haberine göre; İstanbul Tabip Odası’nın ile birlikte beş sendika ve üç dernek tarafından kurulan İstanbul Aile Hekimleri Platformu (İSTAHED); aile hekimlerinin işten çıkarılmasını da kolaylaştıran yönetmenliğin geri çekilmesi için “Özlük haklarımıza, halkın sağlık hakkına sahip çıkıyoruz. Ceza yönetmeliği geri çekilsin” çağrısı ile 7 Ekim’de iş bırakma eylemi yapılacağını ve aynı gün 12.00’da Yenikapı miting alanında toplanılacağını duyurdu. İstanbul Valiliği ise Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit’in imzasıyla 30 Eylül’de alınan bir karar ile İSTAHED’in mitingini hiçbir gerekçe göstermeden, “Valiliğimizce uygun görülmemiştir” ibaresiyle yasakladı. Valilik 11 Eylül 2021’de aşı karşıtlarının Maltepe’de miting yapmasına izin vermişti.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Recep Koç, konu ile ilgili olarak “Bu tamamen hukuksuz bir durum. Aşı karşıtlarına izin veren valilik, aile hekimlerinin hak ve emek mücadelesi için yapmak istediği bir buluşmaya izin vermiyor” ifadelerini kullandı. İSTAHED, 7 Ekim 2021 saat 12.00’da Çemberlitaş İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.