Yazar İhsan Eliaçık’a Kayseri Kitap Fuarı’nda fuar organizasyonu ve Kayseri Belediyesi tarafından uygulanan sansür ve saldırı girişimine tepkiler sürüyor. Türkiye Yayıncılar Birliği’nin kınama açıklamasının yanı sıra, Eliaçık’ın yayınevi Tekin Yayınevi ile birlikte Ayrıntı, İletişim, Metis, Doğu, Günışığı, On8, Ot, Uykusuz gibi birçok yayın ve yayınevi fuardan çekildi. Ayrıca pek çok yayınevi, çeşitli örgüt ve sivil toplum kuruluşları, yazarlar ve sanatçılar sosyal medyadan da kınama açıklamalarına yer verdi.
Ayrıntı Yayınevi, Eliaçık’ın maruz kaldığı bu çirkin davranışa tepki olarak fuarı terk ettiklerini belirterek “Kitaba, düşünceye ve ifadeye saldırıyı reddediyor, duyarlı yayınevlerinin de bu duruma tepkisiz kalmayacağını umuyoruz” sözleriyle Eliaçık’a destek çağrısında bulundu. Patika Kitabevi “Yazarlarına saldırılmayan bir ülke için daha fazla okuyacağız, okutacağız” açıklamasıyla Eliaçık’a destek çıkarken Yitik Ülke Yayınları “Yanındayız” diyerek yazarı sahiplendi.
Yeşil Sol Parti, “Yazar İhsan Eliaçık’a Kayseri Kitap Fuarı’nda yapılan saldırı, düşünce ve ifade özgürlüğüne saldırıdır. Kınıyoruz!” paylaşımında bulunurken, İnsan Hakları Derneği “Antikapitalist yazar İhsan Eliaçık, Kayseri Kitap Fuarı’nda saldırıya uğradı. Saldırganları kınıyor, Eliaçık’a geçmiş olsun diyoruz” açıklamasını yaptı. HDP ise “En ufak demokratik hakkını arayanlara bile vahşice saldırıp bu linç güruhunu seyreden polisin tavrını kabul etmiyoruz” sözleriyle saldırıyı kınadı.
Gazeteci-yazar Ümit Kıvanç “İhsan Eliaçık’a saldırı, düpedüz tekfircilik. IŞİD-DAİŞ bu tavrın uç örneği” sözleriyle tepkisini dile getirdi, yazar-şair Ataol Behramoğlu “Hiçbir yazara, hiçbir düşünce ve sanat insanına karşı kaba kuvvet uygulanmasına izin verilemez. Sorumlular kimse bulunmalı ve teşhir edilmeli, cezalandırılmalıdır” diyerek saldırıyı kınarken, yazar Sunay Akın “Kitap fuarları farklı düşüncede yazar ve okurların bir araya geldiği gerçek bir demokrasi şenliğidir” sözleriyle Eliaçık’a destek çıktı.