Nuri Kurtcebe’ye denetimli serbestlik şartıyla tahliye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan karikatürist, denetimli serbestlik şartıyla tahliye edildi


Çizdiği karikatürler aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan çizgi roman sanatçısı, karikatürist Nuri Kurtcebe denetimli serbestlik şartıyla tahliye edildi.

1 yıl 2 ay 15 günlük hapis cezasının kesinleşmesi üzerine 3 Haziran’da gözaltına alınan ve 4 Haziran’da tutuklanarak Yalova Cezaevi’ne gönderilen Kurtcebe, 5 Haziran’da serbest bırakıldı.

Avukatı Erdem Akyüz, Nuri Kurtcebe’nin bir gün gözaltında, bir gün de cezaevinde kaldıktan sonra denetimli serbestlik şartıyla tahliye edildiğini belirterek

“Müvekkilimi, denetimli serbestlik ile özgür bırakmayı sağladık. İki gün, iki gece kalem, boya ve çizgilerinden yoksun kalan müvekkilim Nuri Kurtcebe çalışma, çizgi ve karikatürlerine devam edecek. Tüm sevenlerine, sanatseverlere, Atatürk ilkeleri ışığında sevgi ve saygılarını sunuyor” dedi.

Fethiye 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Kurtcebe’nin 2015 yılının ilk dokuz ayında çizdiği karikatürlerde Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlediği gerekçesi ile 1 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına hükmetmiş, üst mahkemeye yapılan itiraz reddedilmişti.