- Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Osman Kavala’nın siyasi sebeplerle tutuklanması ve AYM’nin başvuruyu makul bir sürede incelememesi nedeniyle kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkındaki Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 5/1 (hürriyet ve güvenlik hakkı), 5/4 (Meşru tutukluluk konusunda hızlı karara ulaşma hakkı) ve 18’inci (Hakların kısıtlanması yolunun kısıtlılığı) maddelerinden ihlal bulup Kavala’nın derhal serbest bırakılmasına karar verdi.
- Türkiye Gençlik Vakfı’nın başvurusu üzerine, kadın öğrencilere “pantolonunun paçası neden kısa” diye sorarak azarlayan ve tepkilerin ardından görevden alınan Siirt – Kurtalan Anadolu Lisesi Müdürü Fersende Karataş’la ilgili T24 haberinde TÜGVA logosu ve posterinin görünmesi sebebiyle, habere erişim engeli getirildi.
- Birgün gazetesi Basın İlan Kurumu’nun üç aydan uzun süredir gazeteye ilan ve reklam akışını durdurduğunu açıkladı. İlanların ilk olarak elektronik ortamda tutulması zorunlu olan Baskı ve Bayi-İade Defterlerinin gecikmeli olarak tutulduğu gerekçesiyle durdurulduğu ve 1 Eylül tarihinde gazete yönetimi tarafından bu sorunun giderildiği fakat BİK’in bazı haberlerde yayın kaynağının kullanılmaması nedeniyle ilan yasağına devam kararı verildiği belirtildi.
- Daha önce 14 Aralık’ta Malatya Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda sahnelenmesi planlanan fakat salonda tadilat olması gerekçesi ile engellenen Ankara Birlik Tiyatrosu’nun Aman Başkan Duymasın oyununun gösterimi için tiyatronun Malatya Halk Eğitim Merkezi’ne yaptığı başvuru, Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki kültür komisyonunun kararı sonucunda reddedildi.
- Ankara Kadın Platformu’nun Kızılay Güvenpark’ta gerçekleştirmek istediği, şarkı ve dans eşliğinde yapılan Las Tesis protestosuna müdahale eden polis, 10’a yakın kişiyi gözaltına aldı.
- İzmir Aliağa 1 No’lu Kadın Cezaevi’nde tutuklu olan ressam Aynur Epli’nin yaptığı ve Erzurum E Tipi Cezaevi’nde olan Fatma Özbay’a göndermek istediği kadın bedenini ve kadın bedenine yapılan baskıları anlattığı resimler, cezaevi yönetimi tarafından müstehcen oldukları gerekçesi ile iade edildi.
- Kürt siyasetçi, avukat ve yazar Mahmut Alınak’ın 2017’de CHA Yayınevi’nden çıkan, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Aralık 2015’te ilan edilen ve 79 süren sokağa çıkma yasağı sırasında yaşananları, ilçe halkının maruz kaldığı saldırıları ve bu saldırılara karşı verdiği direnişi ele aldığı Mehmet Tunç ve Bêkes adlı kitabı Kitap Kars T Tipi Cezaevi’nde bir tutukluya gönderilirken yasaklanıp toplatıldı.