AA, Onur Yürüyüşü haberine yer vermedi

Anadolu Ajansı, dördüncü kez yasaklanmasına rağmen Taksim’de gerçekleşen İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü haberini paylaşmadı. Valiliğin resmi yasak haberini geçen AA, yürüyüşe karşı olanların çağrılarını haberleştirdi


Anadolu Ajansı (AA), İstanbul Valiliği tarafından bu yıl dördüncü kez yasaklanmasına rağmen Taksim’de gerçekleşen İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü haberine yer vermedi.

Valiliğin resmi yasak haberini geçen AA, Taksim’de toplanan ve basın açıklaması yapan kalabalığa zaman zaman polis müdahalesinin de olduğu Onur Yürüyüşü yerine, yürüyüşe karşı olanların çağrılarını haber olarak paylaştı.

Aralarında Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AKDER) ve önceki yürüyüşleri tehdit ettiği için İstanbul İl Başkanı “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan yargılanan Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı gibi 124 imzacı kuruluşun Onur Yürüyüşü’ne karşı ortak açıklamasını yayınlayan AA haberi, “STK’lardan yürüyüş bildirisi” başlığı ile aktardı.
Haberde, LGBTİ+’ların “neslin devamını engellediği, bulaşıcı hastalıkları yaygınlaştırdığı” ve “İslam’a aleni hakaret” ettikleri gibi ifadelere yer verildi.