Müzisyen Mehmet Dudarık’a saldıran kişiye tahliye

14 Aralık 2022’de Piiz grubunun davulcusu Mehmet Dudarık’ı Ankara’da konser verdikleri mekanda darp ederek yaraladığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan Bilge Kaan Korkmaz tahliye edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı karara itiraz etti


Görsel: dokuz8haber

Müzik grubu Piiz’in davulcusu Mehmet Dudarık ve arkadaşı Oğuzhan Oğuz, 14 Aralık 2022 Çarşamba günü Ankara’da konser verdikleri eğlence mekânında dans ederken ayağına bastığını iddia eden Bilge Kaan Korkmaz adlı kişi tarafından darp edilmiş ve bir süre yoğun bakımda kalmıştı. Ankara Emniyeti sanık Bilge Kaan Korkmaz’ı 16 Aralık’ta gözaltına almıştı ve Korkmaz çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Sanık Korkmaz’ın Ankara 65. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “kemik kırığına sebebiyet verecek ve hayati tehlike oluşturacak şekilde kasten yaralama” suçundan 13 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın yeni duruşmasında davacılar Dudarık ve Oğuz, önceki beyanlarını yinelediklerini ve şikâyetlerinin devam ettiğini belirtti. Sanık Korkmaz ise pişman olduğunu, uzun süre tutuklu kaldığını, bu durumun kendisini mağdur ettiğini söyledi ve tahliyesini talep etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti tutuklulukta geçen süre, delillerin büyük ölçüde toplanması ve yargılamada gelinen aşamayı göz önüne alarak sanığın tahliyesine karar verdi. Başsavcılık ise mahkemenin kararına itiraz etti ve sanığın yeniden tutuklanmasını talep etti. Talebe ilişkin nihai kararı vermesi için dosya, nöbetçi ağır ceza mahkemesine gönderildi.