Boğaziçi protestolarında kampüse giriş yasağı geldi, akademisyenler içeri alınmadı

Kayyım rektör atamasına karşı Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri tarafından yürütülen protestolarda son olarak 3 Temmuz günü kampüse girişler engellendi. Çadırlı direniş yapan öğrencilere destek için kampüse gelen öğrenciler ve akademisyenler içeri alınmadı


Boğaziçi Direnişi Twitter hesabından alınmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2 Ocak 2021’de Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olarak atanan Melih Bulu’ya ve kayyım yönetime karşı altı aydır gerçekleştirilen protestolar kampüs içinde ve dışında devam ediyor. Protestolar dahilinde 2 Temmuz gecesi Güney Kampüs’te çadırlarıyla nöbet tutan öğrencilere ertesi gün destek vermek için kampüsün güney kapısına gelen öğrenciler ve aralarında belgesel sinemacı ve akademisyen Can Candan’ın da bulunduğu öğretim üyeleri özel güvenlik tarafından kampüse alınmadı. Aynı zamanda kuzey kampüsün kapılarına da kilit vurulduğu belirtildi. Bunun üzerine öğrenciler giriş kapısı önünde oturma eylemi yapacaklarını belirtti.

Öğrencilerinin eyleminin yanı sıra, aralarında belgesel sinemacı ve akademisyen Can Candan’ın da bulunduğu öğretim üyeleri, yıllardır hizmet verdikleri üniversiteye alınmamaları üzerine yazdıkları dilekçeleri “Boğaziçi Kilit Altında” etiketi altında kamuoyu ile paylaştı.