Hedef gösterilen ‘Toplumsal Cinsiyet Atölyesi’ iptal edildi

Bursa Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin Toplum Gönüllüleri Vakfı ile 1 Aralık’ta yapmak istediği “Toplumsal Cinsiyet Atölyesi,” konseyin sosyal medya hesabına yapılan tehdit içerikli yorumların yanı sıra Yeni Akit gazetesinin Nilüfer Belediyesi’ni hedef göstermesi sonucu iptal edildi. ‘Uludağ Üniversitesi Ülkücüleri’ adlı grup ise Gençlik Merkezi’ne gidip tehdit mesajı paylaştı


Kaynak: Kaos GL

Kaos GL’nin haberine göre Bursa Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi 1 Aralık’ta Toplum Gönüllüleri Vakfı ile “Toplumsal Cinsiyet Atölyesi” düzenleyecekti. Konseyin Instagram hesabından yapılan etkinlik duyurusuna kısa süre içinde pek çok kullanıcı hesabından tehdit ve nefret söylemi içeren yorumlar yapıldı. Bu nedenle Gençlik Meclisi atölye duyurusunu sosyal medyadan kaldırdı.

Eş zamanlı olarak Yeni Akit, “Türkiye’yi sapkınlık yuvası yapacaklar! CHP’li Nilüfer Belediyesi’nden LGBT sapkınlığına kurumsal destek!” manşetiyle LGBTİQA+’ları ve Nilüfer Belediyesi’ni hedef gösterdi. Yeni Akit haberinde belediyenin LGBTİ+’lar için dayanışma merkezi açacağı öne sürüldü. Yeni Akit’in kastettiği Toplumsal Eşitlik Merkezi ise senelerdir cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı yapmadan şiddet mağdurlarına destek verdiği öğrenildi.

Sosyal medyadaki ve basındaki hedef göstermeler devam ederken “Uludağ Üniversitesi Ülkücüleri” isimli bir grubun Nilüfer Gençlik Merkezi’ne gittiği ve Instagram hesaplarından şu tehdit mesajını paylaştığı bildirildi:

“Osmanlı Devleti’nin başkentliğini yapmış, evliyalar, enbiyalar şehri Bursa’mızda milli ahlakı bölmeye, maneviyatımızı zedelemeye, Türk gençliğinin zihnine leke sürmeye ve bu amaçla lgbt denilen zilletin propagandasını yapan yolu bozuk, zihni kirli, art niyetli zevatlarla her fırsatta mücadele edeceğiz!”

İçişleri Bakanlığı konu ile ilgili olarak Nilüfer Belediyesi hakkında inceleme başlattığını şu cümlelerle duyurdu:

“Nilüfer Belediyesi’nin LGBTİ için özel dayanışma merkezi açtığına ilişkin haberlerin basında yer alması, kamuoyuna yansıması üzerine Bakanlığımızca, Nilüfer Belediyesi’nde araştırma-ön inceleme başlatılmıştır.”