RTÜK’ten LGBTİQ+ karakter içeren Netflix animasyonuna inceleme

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, LGBTİQ+ karakterlere yer verdiği için yayından kaldırılması istenen “Jurassic World Kretase Kampı” isimli Netflix dizisi hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu


Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, LGBTİQ+ karakterlere yer verdiği için yayından kaldırılması istenen Jurassic World Kretase Kampı (Jurassic World Camp Cretaceous) isimli Netflix dizisi hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

RTÜK Başkanı Şahin, sosyal medya hesabından 29 Temmuz tarihinde yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “RTÜK olarak dijital platformları yakından takip ediyoruz. Çocuk ve gençleri olumsuz etkileyebilecek, değerlerimizi hiçe sayan içeriklere müsaade etmemekte kararlıyız. Bu bilinçle, Netflix platformunda yayımlanan ‘Jurassic World Kretase Kampı’ adlı yapım hakkında inceleme başlatılmıştır.”

Jurassic World Kretase Kampı (Jurassic World Camp Cretaceous) dizisinin halihazırda Netflix’te beş sezonu erişime açık ve Türkiye’de 18+ yaş sınırı ile gösteriliyor.