‘Diyarbakır Karşılaştırmalı Edebiyat Günleri III’ başladı

Üçüncüsü düzenlenen Diyarbakır Karşılaştırmalı Edebiyat Günleri başladı. Tamamı online olarak gerçekleşecek etkinlikler Ekim ayının sonuna kadar devam edecek


ÖZKAN KÜÇÜK

Lîs Yayınları ile Diyarbakır Sanat Merkezi (DSM) ortaklığında 2013 yılından beri gerçekleştirilen Rojên Wêjeya Berawirdî yên Amedê’nin (Diyarbakır Karşılaştırmalı Edebiyat Günleri) üçüncüsü başladı

Geçtiğimiz kış açılan ve çeşitli edebiyat etkinliklerine ev sahipliği yapan Wêjegeh Amed (Diyarbakır Edebiyat Evi) de bu yılki Edebiyat Günleri’nin yeni ortağı.

Koronavirüs salgını nedeniyle tamamı çevrimiçi gerçekleştirilen etkinlikler Wêjegeh Amed’in YouTube kanalı üzerinden yayınlanıyor.

Bu yıl ‘Kültür İçin Alan’ desteğiyle gerçekleştirilen Diyarbakır Karşılaştırmalı Edebiyat Günleri III, 15 ayrı programla çok dilli ve çok renkli bir programla izleyicilerinin karşısına çıktı.

Bu yıl ‘Dil Yarası’ başlığı altında Lazca’nın konuşulacağı programda, Ermeni Yazar Zabel Yaseyan hakkında da ‘Geçmişten Bir Ufuk: Zabel Yaseyan’ başlıklı bir panel yer alıyor.

Her yıl bir Kürt yazarı onur konuğu olarak davet eden Diyarbakır Karşılaştırmalı Edebiyat Günleri’nin bu yılki onur konuğu ise otuzun üzerinde esere imza atan Bavê Nazê.

Etkinliklerin kapanış konuşmasını da yapacak olan Bavê Nazê hakkında ‘Bavê Nazê’nin Dünyası: Gerçekçilik ve Ötesi’ başlıklı bir panel de programda yer alıyor.

Diyarbakır Karşılaştırmalı Edebiyat Günleri, iki ayrı atölyeye de ev sahipliği yapıyor. 

Yazar Pelin Buzluk tarafından yürütülen ‘Yaratıcı Yazı Atölyesi:Hayal Edilen Şehir’ başlıklı atölye yaz boyunca sürdü. 

Sürmekte olan bir diğer atölye ise dört yönetmen ile dört şairi bir araya getiren Şiir-Film Atölyesi. Atölyede üretilecek olan dört kısa film programın son gününde, 31 Ekim’de seyirciyle buluşacak.

Etkinliğin yürütücülerinden Övgü Gökçe Yaşa ile Lal Laleş, Susma Platformu’nun YouTube kanalındaki video haberde soruları yanıtladı.

Etkinliğin programına ulaşmak için tıklayın.