İlki geçen yıl, Eylül ayında Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’nde düzenlenen Kıraathane Kitap Şenliği, bu yıl 12-20 Eylül tarihleri arasında dijital ortamda gerçekleşecek.
Dokuz gün, yirmi üç stand, otuz altı etkinlik!
Bağımsız yayınevlerinin el birliğiyle hazırladığı bu şenlikte, sonbaharı kitaplarla karşılayalım.
Okumanın, yazmanın, çevirmenin, yayımlamanın direnciyle, dayanışmayla, umutla.#KıraathaneKitapŞenliği https://t.co/bBYAfjrifJ pic.twitter.com/YU4Hc1fxGj
— İstanbul Edebiyat Evi (@KIRAATHANE24) September 10, 2020
23 bağımsız yayınevinin dijital stantlarıyla katılacağı şenlikte forum, söyleşi, okuma, gösterim, dinleti gibi birçok etkinlik de gerçekleştirilecek.
SUSMA PLATFORMU ÖZEL BİR ETKİNLİKLE KIRAATHANE KİTAP ŞENLİĞİ’NE KATILIYOR
Susma Platformu olarak 12 Eylül’ün kırkıncı yıldönümünde darbelerden hemen sonra sakıncalı bulunmuş, yasaklanmış, toplatılmış kitaplar üzerine yazarlar, yayımcılar ve şairler ile konuşuyor, bu kitaplardan pasajlar okuyoruz.
Ayşegül Tözeren’in Duygu Asena’yı, Gaye Boralıoğlu’nun Sevgi Soysal’ı, Mehmet Altan’ın Ahmet Altan’ı, Ragıp Zarakolu’nun Dido Sotiriyu’yu, Orhan Alkaya’nın ise Can Yücel’i ve yasaklanmış kitaplarını anlattığı video çalışmasının ilk gösterimi 12 Eylül günü 21.30’da gerçekleşecek.
Kıraathane Kitap Şenliği’nde yer alacak 23 yayıneviyse şunlar:
160. Kilometre, Alef, Aras, Avesta, Baobab, Corpus, Edebi Şeyler, Espas Sanat Kuram, Flaneur, İstos, K24, Kıraathane Kitapları, Kolektif Kitap, Lemis, Lîs, Manifold, Monokl, Norgunk, ONS Dergisi, Propaganda Yayınları, Raskol’un Baltası, Siren, Yort