‘Amed Şehir Tiyatrosu’nu birlikte tamamlayalım’

Kayyımın işten çıkardığı oyuncuların kurduğu Amed Şehir Tiyatrosu, çok amaçlı yeni mekanının inşaatını tamamlamaya çalışıyor. Ve tiyatrolar, oyuncular, aktivistler ve gazeteciler sahne için el ele vermeye çağırıyor


Kayyım atandıktan sonra kapanan ve 3 yıldır perdelerini bağımsız bir şekilde açan Amed Şehir Tiyatrosu’nun, yeni sahnesinin inşası için tiyatrolar, oyuncular, aktivistler ve gazeteciler ortak bir dayanışma çağrısı yayımladı. 

Daha önce kayyım Cumali Atilla tarafından sözleşmeleri yenilenmeyerek işten çıkarılan ve mahkemece işe iadeleri yapılan tiyatrocular, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yeni Kayyımı Hasan Basri Güzeloğlu tarafından ”ihtiyaç yoktur’ gerekçesiyle tekrar işten çıkarıldılar. Önceki işten çıkarmaya kendi salonlarını açarak direnen Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları, ikinci kez işten çıkarıldıktan sonra kayyıma daha güzel bir sanat mekanı kurarak cevap vermeye hazırlanıyor. Ancak fongogo kampanyaları ve kendi imkanları inşaatı tamamlamaya yetmiyor.

Amed Şehir Tiyatrosu sanatçılarının sesine İstanbul’dan bir dayanışma çağrısı eklendi. Çok sayıda kişi ve P24‘ün de arasında olduğu kültür-sanat kurumunun imzası olan çağrı metnin de talepler şöyle yer alıyor:

“Amed Şehir Tiyatrosu’nun bu güzel hayaline destek olabilmek için, başlattıkları dayanışma kampanyasına diğer şehirlerdeki dostları olarak ses veriyoruz ve dayanışmayı büyütüyoruz.

Kültür ve sanat çevresinden tüm dostlarımıza ve seyircilerimize açık çağrımızdır:

“Amed Şehir Tiyatrosu inşaatını hep birlikte tamamlayalım.

Dayanışmaya siz de katılın!”

DAYANIŞMAYA NASIL KATILABİLİRSİNİZ?

A- Maddi katkıda bulunarak

amedicinelele@gmail.com adresine katkıda bulunmak istediğinizi belirten bir mail atarsanız, sizi katkınızı ulaştırmakla ilgili bilgilendireceğiz.

B- Dayanışmaya katkıda bulunmak isteyeceğini düşündüğünüz kişilere bu çağrıyı ulaştırarak ve onları e-mail adresimize yönlendirerek.”

Metnin sonunda yer alan aşağıdaki imza listesi ise katılıma hala açık.

Liste şöyle:

Altıdan Sonra Tiyatro, Altkat Sanat, Ankara Birlik Tiyatrosu, Assitej Genç Sahne, Atlas Tiyatro Araştırmaları, BAM İstanbul, Boş Sahne, BuluT, Craft, Çıplak Ayaklar Kumpanyası, DasDas, Duende Tiyatro, Ekip Kafile, Eylül Sahnesi, Fiziksel Tiyatro Araştırmaları, Galata Perform, Gazete Müstehak, Hayal Perdesi, İstanbulimpro, Kadıköy Emek Tiyatrosu, Kadıköy Theatron, KarmaDrama, Katharsis Perfomance Project, Katot, Koma, Kropstiyatro, Küçük Salon, Kültüral Performing Arts, Mek’an Sahne, Moda Sahnesi, NoAct Sahne, P24, Pat Atölye Performans Ekibi, Praxis Perform, Proje Difüzyon, Şermola Performans, Seyyar Sahne, Stage In Istanbul, Tatavla Sahne, Teatra Jiyana Nû, Tiyatro Alesta, Tiyatro BeReZe, Tiyatro Gülgeç, Tiyatro Hâl, Tiyatro Hemhâl, Tiyatro Merdiven, Tiyatro Pan, Tiyatro… Tiyatro… Dergisi, TiyatroPOL, Tiyatro Yeni Çizgi, Yolcu Tiyatro

 

Alper Canıgüz,Aylin Alıveren,Ayşe Ayter,Ayşen Güven,Ayşenil Şamlıoğlu,Bahar Çuhadar,Başak Özdoğan,Baskın Oran,Bilge Can Göker,Burcu Halaçoğlu,Cem Baza,Ceren Ercan,Damla Kılıçoğlu,Defne Halman,Dicle Doğan,Didem Germen,Doğu Yaşar Akal,E. Feza Soysal,Ebru Nihan Celkan,Elif Ongan Tekçe,Elif Ürse,Emin Alper,Enginay Gültekin,Ersin Umut Güler,Ertürk Erkek,Esra Gönen,Evrim Doğan,Eylem Ejder,Ezgi Coşkun,Figen Şakacı,Fulya Peker,Gaye Boralıoğlu,Gizem Aksu,Gül Göker,Gülhan Kadim,Gülin Dede Tekin,Güney Zeki Göker,Handan Salta,Haydar Ergülen,Iraz Yöntem,Mert Fırat,Murat Mahmutyazıcıoğlu,Nilay Karaelmas, Ömer Fırat Köker,Özge Korkmaz,Özgür Mumcu,Özlem Hemiş,Özlem Saraç Özcan,Pervin Bağdat, Sabahattin Yakut, Sanem Öge,Sermet Yeşil,Sevinç Erbulak,Tuğrul Eryılmaz,Volkan Yosunlu,Zeynep Günsür