Kayyım atamalarının ardından eylem yasağı getirilen kentlere Muş ve Gaziantep de eklendi. Gaziantep Valiliği 30, Muş Valiliği ise 15 gün boyunca toplantı, etkinlik, gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını duyurdu. Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamada, yasak kararının “genel asayiş ve kamu düzeninin korunması” amacıyla alındığı belirtildi.
Açıklamada, yasağın içeriğine ilişkin şu bilgiler yer alıyor: “5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince bugünden itibaren 30 gün süreyle Gaziantep genelinde gerçekleştirilebilecek açık ve kapalı yer toplantıları, park ve bahçelerde yapılacak olan kurumlar dışında yapılacak etkinlikler, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma, pankart açma, simgeleyici ve ayırt edici özellikte bulunan giysiler, bildiri dağıtma, protesto gibi eylem ve etkinliklerin il merkezinde Valilikçe yasaklanmıştır. Sivil toplum kuruluşlarının kendi binalarında, kendi personel ve üyelerine yönelik yapacağı toplantılar ile devlet kurum ve kuruluşlarının program ve etkinlikleri, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların gelenek ve göreneklere göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari, ekonomik amaçlarla yapılan toplantılar yasak kapsamı dışında bulunuyor.”
Muş’ta ise 4 Eylül’e kadar yasaklanan toplantı, gösteri, yürüyüş, eylem, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma gibi tüm eylem ve etkinliklere dair gerekçe “milli güvenlik, kamu düzeninin sağlanması, temel haklar ve genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının önlenmesi” olarak açıklandı.
Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye eş başkanlarının görevden alınmasının ardından Diyarbakır ve Adana’da 15 gün, İzmir ve Mersin’de 10 gün, Mardin’de ise 30 gün süreyle eylem ve etkinlikler yasaklanmıştı.