İFSAK, müdahaleye ‘hayır’ dedi

İFSAK, Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde açacağı Şehrin İnsan Halleri sergisini kültür merkezi yöneticilerinin sergiye müdahale etmesi sebebiyle iptal etti


İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK), 16 Aralık’ta Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılacak olan Şehrin İnsan Halleri ve 60. Sezon Açılış Sergisi’ni kültür merkezi yöneticilerinin müdahale etmesi sebebiyle iptal ettiğini açıkladı.

İFSAK Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nin daveti üzerine organize edilen serginin 15 Aralık 2019 pazar günü asımı sırasında, kültür merkezi yöneticilerinin hangi fotoğrafların sergileneceğine müdahale etmek istemesi ve ısrarı, İFSAK üyelerinin fotoğraflarından oluşan serginin bütünlüğünü bozacak bir hal almıştır. Bu sebeple, İFSAK Yönetim Kurulu olarak, bu durumu kabul edemeyeceğimizi, hangi fotoğrafların sergileneceğine karar verme hakkının İFSAK’da olduğunu kültür merkezi yöneticilerine sözlü olarak iletip, sergiden çekildik.

İFSAK, bugüne kadar, kendisine gelen sergi davetlerini geri çevirmemeye çalışarak daha çok sanat meraklısına ulaşmaya çalışmıştır. Bundan sonra da aynı şekilde özenle çalışmaya, üyelerimizin fotoğraflarının farklı sergi salonlarında sergilenmesini sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.