HDP’lilere Barış Pınarı Harekâtı operasyonu

HDP milletvekilleri, belediye eşbaşkanı ve meclis üyelerine Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili açıklamaları ve paylaşımları gerekçe gösterilerek soruşturma açıldı


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili açıklamaları nedeniyle HDP’li Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile milletvekilleri Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Leyla Güven ve Berdan Öztürk hakkında soruşturma başlattı. Mardin’de ise Halkların Demokratik Partisi’ne yönelik gözaltı operasyonunda Derik Belediye Eşbaşkanı ve meclis üyeleri harekâta dair paylaşımları gerekçe gösterilerek “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” ve “örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Pervin Buldan, Sezai Temelli, Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Leyla Güven ve Berdan Öztürk hakkında açılan soruşturmaya dair yaptığı açıklamada, “Harekat ile ilgili olarak HDP eş genel başkanları ve 27. dönem milletvekilleri Sezai Temelli ve Pervin Buldan tarafından dün yapılan yazılı açıklama ile ilgili olarak adı geçen milletvekilleri hakkında ‘terör örgütü propagandası yapma’ ve ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama’ suçlarından, 9 Ekim’de HDP Genel Merkezi’nde aynı konu ile ilgili olarak HDP 27. dönem Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit tarafından ortak metin çerçevesinde yapılan basın açıklaması ile ilgili olarak, ‘terör örgütü propagandası yapma’, ‘suçu ve suçluyu övme’, ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni alenen aşağılama’ suçlarından 27. dönem milletvekilleri Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Leyla Güven, Berdan Öztürk, Sezai Temelli ve Pervin Buldan haklarında resen soruşturma başlatılmıştır” dedi.

Anadolu Ajansı, harekât hakkında paylaşımları gerekçesiyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” ve “örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla Mardin’de 21 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınanlar arasında Derik Belediye Eşbaşkanı Şerif Kıran, Kızıltepe Belediye Meclis üyeleri Hasip Özdemir ve Halil Yağan, Savur Belediye Meclis üyesi Derya Akyol, Midyat Belediyesi Meclis üyesi Mehmet Ali Atuğ, HDP Mardin İl yöneticisi Abidin Ünay ve Ayten Esmez, Şemsettin Duman ile Felemez Özgün var. Gözaltına alınanların, Mardin Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu belirtildi.